MY ACTIVE DRIVEWAY II  . New York, NY       This digital post production company quickly outgrew the  first space  that I designed for them and found a 5,000sf loft in SoHo to expand their business.    Their clients often spend all day in the office supervising development of the work, so it’s important that both the private edit suites and public lounge areas be engaging and comfortable.       One enters the space into an inviting client lounge and reception area taking advantage of the large loft windows overlooking Broadway below.    This area is backed by a custom artisan plaster wall with vintage shelving built into it that holds a curated assemblage of interesting found objects.    Adjacent to this area is a full kitchen to support daily staff and client use along with occasional events and parties.       The heart of the space is the staff production area which is defined by partial height walls clad with cedar reclaimed from old water tanks, the steel strap marks still visible.    The custom workstations fabricated for the original office space were re-used here and additional seating was layered in.    At the perimeter, the more private offices and edit suites occur, also taking advantage of the natural light.    Additional character was added to the space through the use of a reclaimed bar that was turned into a reception desk, industrial light fixtures and other vintage furniture and objects.        All Photos © Sam Oberter Photography

MY ACTIVE DRIVEWAY II . New York, NY 

This digital post production company quickly outgrew the first space that I designed for them and found a 5,000sf loft in SoHo to expand their business.  Their clients often spend all day in the office supervising development of the work, so it’s important that both the private edit suites and public lounge areas be engaging and comfortable. 

One enters the space into an inviting client lounge and reception area taking advantage of the large loft windows overlooking Broadway below.  This area is backed by a custom artisan plaster wall with vintage shelving built into it that holds a curated assemblage of interesting found objects.  Adjacent to this area is a full kitchen to support daily staff and client use along with occasional events and parties. 

The heart of the space is the staff production area which is defined by partial height walls clad with cedar reclaimed from old water tanks, the steel strap marks still visible.  The custom workstations fabricated for the original office space were re-used here and additional seating was layered in.  At the perimeter, the more private offices and edit suites occur, also taking advantage of the natural light.  Additional character was added to the space through the use of a reclaimed bar that was turned into a reception desk, industrial light fixtures and other vintage furniture and objects. 

All Photos © Sam Oberter Photography

2_Lobby.jpg
4_Kitchen.jpg
3_Suites.jpg
5_Bullpen_crop.jpg
PLAN.jpg