BROOKLYN LOFT . Brooklyn NY    This 1,000 sf loft conversion in a former warehouse completely transformed a raw industrial space into a modern home, whilst maintaining much of the original character.    The space was divided into two main components.    A public living, dining and working area is separated from the more private kitchen, bedroom and bath area by two floating art walls.    These walls keep pristine surfaces for displaying artwork, while allowing structural beams, sprinkler and heating pipes to penetrate the birch paneling above.    The walls inherent thickness reflects the enclosure of master bedroom closets and vanity beyond. The layout of the living area is open, yet defined, with easily identifiable zones reflecting specific functions.    The furniture and decor is an assemblage of mid-century modern and found objects, marrying the clean design, with the spaces industrial past.     All photos © STUDIOrobert jamieson
wall_SM.jpg
living.jpg
dining.jpg
collage-5.jpg
plan_horiz new.jpg
prev / next